Измаил » Новости » 2024 » Сентябрь » 4

Як відновлюють будинки, що постраждали під час масованої дронової атаки по Ізмаїлу 24 липня

04 Сентября 2024 175 5.0 Admin

Як відновлюють будинки, що постраждали під час масованої дронової атаки по Ізмаїлу 24 липня Під час масованої дронової атаки 24 липня в Ізмаїлі було пошкоджено 21 квартиру у 6 багатоповерхівках та 38 приватних будинків.

Як проходить відновлення, журналістам інформаційної агенції «Юг.Today» розповіла заступниця Ізмаїльського міського голови Катерина Татаринцева.

Зокрема заключено договір на відновлення п’ятиповерхівки по вул. Ізмаїльська, де пошкоджено 12 квартир. У цьому будинку вибито вікна, пошкоджено під’їзд, вхідні двері квартир, балкони, частково фасад, системи кондиціювання, утеплення. Як зазначила Катерина Татаринцева, все це включено до робіт з відновлення. Також наразі проходить дві закупівлі по відновленню двох приватних будинків, де пошкоджено покрівлю.



Роботи виконуються в рамках міської програми термінового відновлення житла, пошкодженого внаслідок атаки російської агресії. Загалом, з початку року на цю програму міським бюджетом передбачено 11 мільйонів 800 тисяч гривень. Це 59 об’єктів для відновлення.

«Потрібно розуміти, що ми намагаємося терміново відновлювати пошкоджене житло, але є певні процедури, які законодавчо ми повинні проходити. Тож, якщо є заява від мешканців пошкодженого майна, цю заяву розглядає комісія, визначена виконавчим комітетом, яка має на меті обстеження пошкодженого майна. Визначаються обсяги для відновлення. Після цього проводиться закупівля робіт, укладається договір з виконавцем, і роботи розпочинаються», – розповіла Катерина Татаринцева.
Заступниця Ізмаїльського міського голови підкреслила, що для початку робіт, наприклад, якщо це заміна вікон потрібен час для того, щоб принаймні закупити ці вікна, це десь 10-15 днів.




«Але якщо потрібно виконати роботи з відновлення іншого характеру, то звісно, виконавець терміново приступає до виконання, тому що вже серпень, і ми розуміємо, що нам потрібно забезпечити людей житлом, яке буде придатним для проживання», – зазначила Катерина Татаринцева.


Новости по теме:

Комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]