Измаил » Новости » 2024 » Сентябрь » 4

В Одесі затримали бухгалтерку заводу, яка за вказівкою фсб коригувала ракетні удари по місту

04 Сентября 2024 90 5.0 Admin

В Одесі затримали бухгалтерку заводу, яка за вказівкою фсб коригувала ракетні удари по місту В Одесі викрито ворожу інформаторку, яка передавала інформацію про розташування ЗСУ, систем ППО та інших військових об’єктів для нової серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі та Управлінні СБУ в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Особливий інтерес для ворога становили локації блокпостів із бронетехнікою та мобільних вогневих груп ППО. Для коригування повітряних атак російська спецслужба дистанційно завербувала бухгалтерку місцевого заводу, яка потрапила у поле зору агресора через свої антиукраїнські дописи в Телеграм.

За даними слідства, підозрювана, маючи антиукраїнську позицію, свідомо та добровільно вирішила сприяти ворогу. Через один із месенджерів вона встановила контакт з оперативним співробітником фсб рф та погодилася на співпрацю, обіцяючи за гроші передавати інформацію про українських військових.

Діючи на замовлення російського куратора, вона об’їжджала місто на громадському транспорті та збирала інформацію про місця розташування військових частин, особового складу мобільно вогневих груп та підрозділів Повітряних сил ЗСУ в Одесі.  Зібрані дані інформаторка надсилала через месенджер Telegram разом із позначками на скріншотах Google Maps. Загалом у такий спосіб жінка встигла передати дані про щонайменше 10 об’єктів.

При цьому підозрювана усвідомлювала, що надану нею інформацію ворог може використати для нанесення ракетних ударів по зазначених об’єктах.

Правоохоронці своєчасно викрили і задокументували розвідактивність фігурантки, а на фінальному етапі спецоперації затримала її. Одночасно було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій ЗСУ.
 

Новости по теме:

Комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]