Измаил » Новости » 2024 » Октябрь » 9

Верховна Рада не прийняла історичну назву міста Южне. Замість Порт-Аненталь Южне буде називатися Південне

09 Октября 2024 75 5.0 Admin

Верховна Рада не прийняла історичну назву міста Южне. Замість Порт-Аненталь Южне буде називатися Південне

Парламент затвердив нові назви для населених пунктів, які не увійшли до попередньої постанови про перейменування. Про це повідомив народний депутат Роман Лозинський на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що одним із таких населених пунктів є місто Южне, яке, за рішенням комітету Верховної Ради, мало отримати назву Порт-Аненталь. Однак депутати ухвалили інше рішення — вони обрали варіант із перекладеною українською назвою. Відтепер Южне буде називатися Південне. Аналогічно вчинили з містом Южноукраїнськ, яке тепер стане Південноукраїнськом.

Парламент не зміг підтримати 3 із 5 перейменувань міст.

  • Синельникове й надалі носитиме ім’я генерал-майора Російської імперії.
  • Павлоград продовжує носити ім’я російського імператора.
  • Русифіковані назви Южне та Южноукраїнськ просто переклали як "Південне" та "Південноукраїнськ", замість того щоб повернути їм історично значущі назви.

Первомайськ не мав відповідної альтернативи на голосуванні, тому в певному сенсі добре, що це перейменування провалилося. Але загалом — це ганьба, що на 34 році незалежності в нас досі залишаються такі назви, як Первомайськ.

В цілому — гірке враження, політична воля відсутня», — зазначив Роман Лозинський.

Як повідомляє Суспільне Одеса, раніше на сайті Верховної Ради з’явилися дві постанови щодо перейменування Южного — спершу на Порт-Анненталь (30 вересня), а потім на Південне (7 жовтня).

Голосування щодо перейменування Южного тривало з 12 по 17 жовтня 2023 року. 23 жовтня міський голова Южного Володимир Новацький у своєму відеозверненні повідомив, що понад 80% мешканців підтримали варіант перекладу назви міста на Південне.


Новости по теме:

Комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]