Измаил » Новости » 2024 » Февраль » 7

Для чого потрібно робити аналіз крові та сечі дитини

07 Февраля 2024 251 0.0 Admin

Для чого потрібно робити аналіз крові та сечі дитини

Перше, що призначає лікар, коли дитина захворіла — здати аналіз сечі та крові. Результати одразу можуть надати загальну інформацію про стан здоров'я малюка, виявити ризики або ж запевнити батьків, що нема чого хвилюватися. Після цього лікар призначає лікування для одужання дитини.

Тому іноді дуже важливо здати аналізи терміново, в найкоротші строки, та зробити це так, щоб дитина не нервувала та не боялася. Тому ми радимо звернутися в медичний центр “Дитина”, де ви можете здати аналіз крові дитини максимально лагідно та без стресу для вашого малюка.

Що допомагає виявити загальний аналіз крові

  • Може дати загальну інформацію про стан здоров'я дитини. Має в собі такі показники, як кількість червоних та білих кров'яних клітин, тромбоцити та інші.  
  • Аналіз крові дозволяє визначити рівень гемоглобіну, що є важливим показником насиченості крові киснем. Низький рівень гемоглобіну може свідчити про анемію і лікар призначає ліки або вітаміни.
  • Зміни в кількості та типі білих кров'яних клітин можуть свідчити про наявність інфекції.
  • Може допомогти визначити роботу печінки та нирок, а також виявити можливі порушення у їхній роботі.
  • Може використовуватися для визначення рівня цукру, що допомагає виявити можливі порушення обміну речовин, включаючи цукровий діабет.
  • Допомагає оцінити ефективність лікування та визначити можливі ускладнення.


Важливо зазначити, що конкретний вид аналізу крові та його ціль можуть визначатися лікарем залежно від конкретних симптомів та потреб дитини.

Чому аналіз сечі — важливий показник здоров'я малюка

Статус сечі використовується для діагностики або моніторингу інфекцій сечовивідних шляхів, а також захворювань нирок або печінки. Його також можна використовувати при діабеті, деяких захворюваннях крові та сечових каменях.

Інфекції сечовивідних шляхів включають запалення сечового міхура (цистит) і нирок (пієлонефрит). Найчастіше це відбувається у вигляді висхідної інфекції. Збудники проникають в організм через зовнішній отвір уретри, а потім підіймаються в сечовий міхур або нирки. Інфекції сечовивідних шляхів можуть виникнути в усіх вікових групах і їх необхідно лікувати, щоб уникнути подальших пошкоджень. Тому дуже важливо відстежувати стан дитини періодично роблячи аналіз сечі та крові.

Зазвичай лікар визначає необхідність аналізу сечі на основі медичної історії та симптомів дитини. Якщо у вас виникають певні питання чи сумніви, краще проконсультуватися з лікарем.


Новости по теме:

Комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]