Измаил » Новости » 2024 » Май » 17

На Одещині побудуьть завод з виробництва відновлюваного водню

17 Мая 2024 242 5.0 Admin

На Одещині побудуьть завод з виробництва відновлюваного водню

Велика Британія розпочала впровадження тринадцяти інноваційних проєктів в енергетичній сфері України, виділивши 16 мільйонів фунтів стерлінгів (20,15 мільйонів доларів) у межах програми InnovateUkraine. У рамках конкурсу Innovate Ukraine компанії «Водень України» та «AB5 Consulting» отримали грант від Міністерства закордонних справ Великої Британії на реалізацію проєкту H2U з виробництва відновлюваного водню в Одеській області.

Проєкт H2U передбачає будівництво заводу з виробництва відновлюваного водню потужністю 100 МВт для внутрішнього споживання та експорту до Європейського Союзу. Крім того, проєкт включає створення сонячної електростанції потужністю 120 МВт і вітрової електростанції потужністю 80 МВт, а також дослідження можливості підземного зберігання водню в соляних утвореннях Одеської області.

Такий підхід забезпечить стабільне енергопостачання, здатне протистояти зовнішнім перебоям. Грант підкреслює важливість проєкту для розвитку інновацій та сталого розвитку в українському енергетичному секторі. Інноваційність проєкту полягає у використанні відновлюваних джерел для виробництва «зеленого» водню, що є чистим та універсальним енергоносієм.

Проєкт також розглядає можливість підземного зберігання водню в соляних утвореннях Одещини, що забезпечить надійне енергопостачання. Це революційний крок для України у сфері сталої енергетики.

У межах гранту буде проведено техніко-економічне обґрунтування під керівництвом «AB5 Consulting» та «Водень України» для подальшої реалізації проєкту.


Новости по теме:

Комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]