Измаил » Новости » 2024 » Июль » 20

У лікарні Ізмаїла запустили модернізовану кисневу станцію

20 Июля 2024 510 5.0 Admin

У лікарні Ізмаїла запустили модернізовану кисневу станцію 18 липня, у Дунайській обласній лікарні, що знаходиться в Ізмаїлі, запустили модернізовану кисневу станцію, яка надасть можливість забезпечити медичним киснем заклади охорони здоров’я і станцію екстреної медичної допомоги півдня Одещини. 

За кошти Дунайської обласної лікарні була здійснена підготовка приміщень для монтажу  кисневої станції —  витрачені 75 тис. грн, а безпосередньо на оновлене обладнання витрачено близько 2 млн з обласного бюджету. Наголошується, що воно дасть змогу забезпечити безперебійне централізоване постачання кисню з розведенням по лікарні.

З метою енергозбереження, кожний блок може працювати окремо, залежно від кількості пацієнтів у закладі. У станції є технічні можливості для забезпечення виробництва медичного кисню та заправки балонів з потужністю 30 балонів на добу, що дає можливість забезпечити медичним киснем медичні заклади і станції швидкої допомоги не тільки Ізмаїльського району, а й усього півдня Одеської області. Час заправки одного балону – 40 хвилин.

Також у лікарні відбувається облаштування парового стерилізатора. Цей проєкт, що фінансується Світовим банком, дозволить проводити очищення (деконтамінацію) медичних пристосувань та інструментів за останнім словом техніки не тільки у Дунайській обласній лікарні, а й інших медичних закладів Одещини. В Одеській області це вже друга установка стерилізатора.

Слід зазначити, що для забезпечення безперебійного енергопостачання Дунайська обласна лікарня оснащена двома потужними дизель-генераторами.

Новости по теме:

Комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]