Измаил » Новости » 2024 » Июнь » 19

Одеса офіційно відкрила туристичний сезон

19 Июня 2024 360 0.0 Admin

Одеса офіційно відкрила туристичний сезон В Одесі ще 8 червня відкрили пляжний сезон. Для купання доступно 20 локацій, які попередньо перевірили, чи відповідають вони нормам безпеки. Наразі для українців недоступний міжнародний туризм, бо мало хто може виїхати за кордон. Люди шукають нагоди відпочити в межах країни.

Одеса залишається по суті єдиним морським культурним та розважальним центром України. Раніше українці з північної, східної частини країни подорожували переважно на Азовське узбережжя та Херсонську область. Зараз це все окуповано. Миколаївська область теж небезпечна, бо частина території замінована, а частина обстрілюється. Тому море буде доступним фактично лише на Одещині ”, - розповів директор департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міськради  Іван Ліптуга.

Також він зазначив, що всі пляжі у затоці Кароліна-Бугас на Одещині не працюють, бо днями росіяни знову там обстріляли готель. Тож основна маса відпочиваючих зосередиться в Одесі.

" Пік туристичного сезону настає, коли діти закінчують школу, а абітурієнти складають іспити і вступають до вузів, тобто це  кінець червня – початок липня . Сезон триває до 1 вересня, поки не починається новий шкільний рік ", – каже Ліптуга.


Експерт зазначає, що вже зараз не вистачає персоналу у закладах розміщення, харчування, на пляжах та розважальних закладах.

" Чоловіки або пішли на фронт, або поїхали або ховаються. Це досить критична ситуація ", - зазначає директор департаменту.


При цьому за його прогнозами, нинішній туристичний сезон в Одесі має бути успішнішим за минулорічний. Оскільки через підрив дамби Каховської ГЕС минулого року пляжі в Одесі почали відкривати лише після 20 липня і для відвідування тоді було доступно лише 6 локацій. 

" Якщо цього року не трапиться будь-якої катастрофи, то думаю, що сезон буде успішнішим ", - додає Ліптуга.


Новости по теме:

Комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]