Измаил » Новости » 2013 » Декабрь » 3

Измаильский горсовет обратился к Президенту

03 Декабря 2013 1981 0.0 maxterdesign

Измаильский горсовет обратился к Президенту


В связи с событиями на Майдане и в других городах Украины, 2 декабря было проведено экстренное заседание Измаильского горсовета. На этом заседании утверждалось обращение депутатского корпуса Измаила к Президенту. Практически единогласно данное обращение было принято и отправлено в администрацию Президента Украины.

Текст обращения:

«Шановний Вікторе Федоровичу!

Статтею 6 Закону України «Про основи національної безпеки України» одним із пріоритетів національних інтересів України визначено інтеграцію України в європейський політичний, економічний, правовий простір. Останні десять років держава забезпечує стрімкий розвиток у визначеному напрямку, в тому числі в рамках ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство», яка орієнтована на удосконалення системи управління та забезпечення стабільності, економічну інтеграцію та конвергенцію з економічною політикою ЄС, енергетичну безпеку, розвиток контактів між людьми тощо. Як підтвердив Президент України Віктор Федорович Янукович, курс європейської інтеграції залишається незмінним.

Конституція України гарантує розвиток суспільного життя в Україні на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності, забезпечує утвердження реальної багатопартійності та легалізацію опозиційної діяльності. Однак, жодна політична партія, громадська організація, інше угруповання чи окрема особа не можуть присвоювати право здійснювати державну владу і діяти від імені всього народу, підриваючи основи соціально-економічного і політичного устрою держави, вибору напряму її державно-правового розвитку.

Втім, процес підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом як один із етапів європейської інтеграції країни перетворився на механізм розколу Українського народу, зародження у ньому ворожнечі та нетерпимості, породження насильницьких дій та нехтування конституційними основами державності.
Фактично через штучно створений інформаційний дисбаланс українське суспільство стало свідком спроби державного перевороту, у зв’язку з чим питання міжнародних відносин України перетворилось на загрозу національному суверенітетові держави, її національної цілісності та недоторканості.

Ми впевнені в тому, що наявна у суспільстві різність поглядів не повинна стати причиною підриву засад єдності та толерантності українського суспільства. Неприпустимим є зловживання та спекулювання цією ситуацію в інтересах окремих політичних сил, що має наслідком злочинне руйнування конституційного ладу України як суверенної держави.

З урахуванням зазначеного Ізмаїльська міська рада звертається до Вас, пане Президенте, як гаранта державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина з висловленням підтримки обраного зовнішньополітичного вектору, що базується на загальнолюдських цінностях та інтересах Українського народу і має враховувати національні економічні інтереси та макроекономічну ситуацію.
Ізмаїльська міська рада просить Вас, шановний Вікторе Федоровичу, не допустити посягання на сталий розвиток Української державності, розколу громадянського суспільства, здійснення перешкод у функціонуванні державних органів, підприємств, установ, організацій особами, що мають на меті насильницьким шляхом дестабілізувати ситуацію у країні, чим ставлять під загрозу безпеку та суверенітет Українського народу».

Против проголосовали лишь Виктор Москаленко, Анатолий Дидух и Анатолий Фуфаев.

Воздержались от принятия ответственного решения Юрий Дмитриев, Георгий Дубенко, Сергей Дубенко и Снежана Кравцуненко.

Сломался пульт для голосования у Геннадия Кошевого.

Не присутствовали на сессии: Александр Иванов, Роман Белицкий, Сергей Кивалов, Владимир Левченко, Елена Морозова, Игорь Скоробреха, Василий Сорочишин, Юрий Филиппов, Александр Христенко, Александр Чернега.

Остальные 32 голоса - "ЗА".

Новости по теме:

Комментариев: 1
1 Natalie  
Молодцы! Спасибо Вам!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]