[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Agent_Smyth  
Измаильский ФОРУМ » ИЗМАИЛ, ИЗМАИЛЬЧАНЕ и ВСЕ ИЗМАИЛЬСКОЕ » Измаил политический и ОБЩЕСТВЕННЫЕ ПРИЕМНЫЕ » 227. Ни шагу назад (За национальную безопасность Одесской области)
227. Ни шагу назад
voronДата: Пятница, конец рабочей недели, 11 Марта 2011, 09:33 |Как добавить фото в сообщение| Сообщение # 1
Новорожденный
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Награды: 0
Статус: Вышел в реал
Общественная организация «227. Ни шагу назад» была презентована сегодня в Одессе. Ее председатель Дмитрий Джиникашвили отметил, что организация была официально зарегистрирована после 18 января 2011 года. По его словам, главная цель организации — содействие в укреплении национальной безопасности Одесской области, в развитии равноправных и взаимовыгодных отношений Украины с другими государствами. Деятельность общественной организации направлена на освещение важности вопросов национальной безопасности Украины, в частности, в отношениях с Румынией. «Отсудив у Украины более 80% нефтеносного шельфа острова Змеиный, Румыния продолжает экспансию украинских земель, желая вернуть земли Черновицкой и Одесской областей, в том числе и устье реки Дунай — стратегически важные для нашей страны и области», — добавил он. В ближайшее вновь созданная общественная организация собирается написать письмо-протест Генеральному консулу Румынии в Одессе «по поводу незаконного раздела шельфа острова Змеиный».
http://www.prichernomorie.com.ua/odessa....519.php
[ (UA) ]
 

maxterdesignДата: Пятница, конец рабочей недели, 11 Марта 2011, 13:26 |Как добавить фото в сообщение| Сообщение # 2
Альфа и Омега на этом сайте
Группа: Пользователи
Сообщений: 1873
Награды: 22
Статус: Вышел в реал
Очень сомнительно, что Румыния извинится и отдаст шельф обратно. Какие меры могут заставить ее это сделать - неясно. Ведь наверняка румыны заплатили кому-то из украинских высших чинов за такой раздел территории, и кто-то на этом неплохо поимел.

Feci quod potui, faciant meliora potentes
[ (UA) ]
 

volontir4Дата: Воскресенье, ура, выходной, 18 Декабря 2016, 07:38 |Как добавить фото в сообщение| Сообщение # 3
Новорожденный
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Награды: 0
Статус: Вышел в реал
Цитата maxterdesign ()
Очень сомнительно, что Румыния извинится и отдаст шельф обратно. Какие меры могут заставить ее это сделать - неясно. Ведь наверняка румыны заплатили кому-то из украинских высших чинов за такой раздел территории, и кто-то на этом неплохо поимел.
А верны ли эти исходные данные насчёт принадлежности шельфа в районе острова Змеиный, например(как помнится, статус территорий в этом районе не был вообще определён со времён СССР - как и принадлежность самого острова)  ? Ведь, строя рассуждения на основании неверных предпосылок, невозможно придти к верному результату(в нашем случае - к пониманию ситуации и отношению к странам-соседям).
[ (UA) ]
 

АмонРаДата: Среда, 02 Сентября 2020, 09:04 |Как добавить фото в сообщение| Сообщение # 4
Новорожденный
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Награды: 0
Статус: Вышел в реал
Румуни просять «скасувати» молдовську мову в українських школах: чому це неможливо?
В Міністерство освіти і науки України звернулись представники румунської меншини про заборону навчання молдовською мовою у школах Одещини
Представники громадського об’єднання «Національна рада румунів України» звернулись в Міносвіти України з проханням відмовитись від «ненажерливості» молдовської мови в навчальних закладах Одеської області.
Зокрема, в зверненні йдеться про те, що в процесі імплементації Законів України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту» з 1 вересня 2020 року школи Одещини переходять на викладання українською мовою із збереженням певної частки предметів молдовською мовою. Водночас, в освітніх закладах румунською мовою викладання, яка належить до мов ЄС, перехід на українську мову відбудеться у 2023 році.
Обурення Національної ради румунів України викликає те, що «діти, які говорять єдиною мовою, але яка розділена штучно на румунську та молдовську, матимуть різний, нерівний доступ до освіти рідною мовою», в той час як молдовська – це румунська мова.
Проте, не слід забувати що Молдовська Республіка незалежна з 1991 року, а молдовський етнос, як і мова, формувався століттями. Молдова – асоційований член ЄС з 1 липня 1998 року.
За підсумками Всеукраїнського перепису населення 2001 року в Одеській області кількість молдован склала 123,8 тис. осіб, а румун менше 1 тисячі. Представники молдовської меншини вважають, що назвою їхньої мови є молдовська.
Відповідно до українського законодавства громадяни України мають право вільно обирати та відновлювати національність. Примушення громадян у будь-якій формі до відмови від своєї національності не допускається. Будь-яке обмеження прав і свобод громадян за національною ознакою заборонено.
У статті 6 Закону України «Про національні меншини України» визначено, що держава гарантує всім національним меншинам право на користування і навчання рідною мовою чи вивчення рідної мови в державних навчальних закладах або через національні культурні товариства. А відповідно до ст. 7 Закону України «Про освіту» особам, які належать до національних меншин України, гарантується право на навчання в комунальних закладах освіти для здобуття дошкільної та початкової освіти, поряд із державною мовою, мовою відповідної національної меншини.
Слід нагадати, що на виконання своїх міжнародних зобов’язань у сфері освіти українським румунам створено всі можливості для реалізації права на доступ до освіти рідною мовою в навчальних закладах України. Зокрема, на рівні дошкільної освіти, у Чернівецькій області функціонує 60 дитячих садочків із румунською мовою виховання. На рівні шкільної освіти в Чернівецькій області функціонує 63 школи із навчанням румунською мовою, 20 – з навчанням румунською та українською мовами. Широко представлена румунська мова й у сфері вищої освіти нашої держави.
Отож виникає логічне питання – чим обурені румуни України, якщо всі їх права гарантовані державою у повному обсязі? Відповідь може бути дуже простою – маніпулювання питанням прав нацменшин напередодні місцевих виборів, щоб забезпечити собі більше місць у владних кабінетах державних структур України, а також імітація «бурхливої діяльності» для отримання фінансування з-за кордону.
[ (UA) ]
 

Омон_РаДата: Четверг, 19 Ноября 2020, 10:00 |Как добавить фото в сообщение| Сообщение # 5
Новорожденный
Группа: Пользователи
Сообщений: 13
Награды: 0
Статус: Вышел в реал
Як тиснучи на Україну, румуни обмежують права нацменшин у власних школах.
На румунських медіа-ресурсах регулярно критикують МЗС України та Міносвіти, які не хочуть визнавати в шкільній освіті молдовську мови румунською.
Саме тому румунські медійники дискредитують українську владу за «неспроможність» прийняти рішення щодо відмови в шкільній освіті від «радянської спадщини – молдовської мови» на користь румунської. Румунськими національно-культурними товариствами та громадськими організаціями постійно педалюється вимога щодо навчання в українських школах румунського та молдовського етносів лише румунською мовою як зараз, так і після 2023 року, всупереч законодавству України.
А як насправді дбають про українську нацменшину в Румунії? Чи мають змогу навчатися у школах рідною мовою діти з українських родин в Румунії?

У суміжній країні, згідно з офіційними даними, проживає близько 51 тисячі етнічних українців, з яких майже 49 тисяч називають українську мову рідною.
Разом з тим, у сучасній Румунії відсутні дошкільні, початкові і восьмирічні школи, у яких викладання повність ведеться українською мовою. Єдиним повноцінним українським навчальним закладом є Педагогічний ліцей імені Тараса Шевченка в місті Сігету-Мармацієй. Проте в ньому навчається близько 150 учнів, кількість яких з кожним роком зменшується. Тамтешня влада веде негласну, але активну роботу серед батьків українців, правдами і неправдами відмовляючи їх вчити своїх дітей українською мовою. Це в той час як в Україні функціонує 75 шкіл з навчанням румунською мовою!
Така ситуація, на жаль, доводить до того, що в деяких регіонах, наприклад, в Чернівецькій області, діти закінчують школу з румунською мовою навчання і по суті української мови не знають і майже нею не володіють. Таких дітей це позбавляє будь-яких шансів в Україні зробити кар’єру, вступити до вузу, працювати на державній службі, військовій чи у поліції. Вже наперед закладається орієнтація дітей на еміграцію, бо реалізувати себе вони можуть лише в сусідніх країнах.
Таким чином ці діти позбавляються їхніх громадянських прав. Ну і порушується принцип рівності – ці діти наперед неконкурентні в Україні. Ось чому держава має відстоювати як їхні права на самореалізацію в Україні, так і своє право виховувати громадян України, а не Румунії.
Тому виникає питання – чим не задоволені румуни України? Відповідь може бути дуже простою – маніпулювання проблемою забезпечення прав нацменшин, щоб гарантувати собі постійне фінансування з-за кордону.
[ (UA) ]
 

Измаильский ФОРУМ » ИЗМАИЛ, ИЗМАИЛЬЧАНЕ и ВСЕ ИЗМАИЛЬСКОЕ » Измаил политический и ОБЩЕСТВЕННЫЕ ПРИЕМНЫЕ » 227. Ни шагу назад (За национальную безопасность Одесской области)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: